top of page

Τρίτη συνάντηση με εταίρους στο Σαν Μαρτσέλο της Ιταλίας 27/2/2022 - 5/3/2022

Στο πλαίσιο της 3ης διεθνικής κινητικότητας του προγράμματος Εrasmus+ KA2, το σχολείο μας συμμετείχε στο “ Festival of Five Cultures “ στο San Marcello της Ιταλίας από τις 28/2/2022 έως τις 4/3/2022.

Δύο μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης συνοδευόμενες από τη διευθύντρια του σχολείου μας κα Δάλλα Τριανταφυλλιά και τις εκπαιδευτικούς Τσακλάνου Βασιλική και Φαλτάϊτς Παναγιώτα επισκέφτηκαν τα σχολεία του San Marcello και του Μοnsano στην κεντρική Ιταλία. Γνώρισαν από κοντά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες, γνώσεις και εμπειρίες με τους εταίρους μας.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα χωριά San Marcello, Moro d’alba, Bel Vedere και θαύμασαν τα μεσαιωνικά κάστρα και τις επιβλητικές εκκλησίες. Επισκέφτηκαν το μουσείο Γραμματοσήμων στο χωριό Bel Vedere, το λαογραφικό μουσείο του Moro d’alba καθώς και το μουσείο Τηλεφώνου και το υπέροχο αναγεννησιακό θέατρο, που βρίσκονται στο San Marcello. Ξεναγήθηκαν στην πινακοθήκη, το μουσείο του Φρειδερίκου ΙΙ και το ιστορικό κέντρο της κοντινής πόλης Jesi. Έφτασαν μέχρι το διάσημο μουσείο χαρτιού στην πόλη Fabriano όπου γνώρισαν την πρωτοποριακή μέθοδο παρασκευής χαρτιού και περιηγήθηκαν στα σπήλαια Frasassi. Αξέχαστο έμεινε σε όλους το τελευταίο αποχαιρετιστήριο δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο όπου όλοι γεύτηκαν κλασικό, ιταλικό φαγητό.

Η ελληνική ομάδα ακολουθούσε καθημερινά ένα γεμάτο πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει οι Ιταλοί εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές τους με καλλιτεχνικά εργαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες και ομαδικές εργασίες, που προωθούσαν τη συνεργασία μεταξύ των μαθητών όλων των χωρών. Όλοι οι μαθητές/μαθήτριες χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και παρουσίασαν τοπικούς μύθους.

Οι μαθήτριές μας είχαν μια άψογη παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος και εντυπωσίασαν με την ωριμότητά τους, την κοινωνικότητα και την εξαιρετική γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Ήταν για όλους μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και όμορφη εμπειρία!







bottom of page